5 manieren om je kookboeken te organiseren

Post-it® Brand - 5 manieren om je kookboeken te organiseren 

Een collectie kookboeken hebben, is voor veel redenen fantastisch - je kunt altijd iets nieuws proberen, je kunt je favoriete recepten raadplegen en je kunt er altijd even doorheen bladeren om inspiratie voor het avondeten op te doen.


 • Soms kun je maar moeilijk vinden waarnaar je op zoek bent; misschien heb je haast of je kunt je niet meer herinneren waar die lekkere recepten nou stonden toen je er voor het eerst doorheen bladerde.

  De beste oplossing is om de zaken geordend te houden, door de recepten waarnaar je wilt terugkeren te markeren met Post-it® Index of Post-it® Index Strong. Hier volgen enkele handige manieren om alles snel, gemakkelijk en toegankelijk te houden.

 • 1. Maaltijdcategorieën

  Gebruik de verschillende kleuren van Post-it® Index om ideeën voor ontbijt, lunch, avondeten, aperitiefjes en snacks te markeren of je kookboeken of receptenmap in te delen met Post-it® Index Strong in jouw categorieën.

  Maaltijdcategorieën

 • 2. Dieetvoorschriften

  Als je een feestje plant of voor meer dan één bepaald dieet moet koken (wanneer je bijvoorbeeld een vegetariër en een toegewijde vleeseter onder één en hetzelfde dak hebt) kun je voor elk dieet een Post-it® Index van een andere kleur gebruiken.

 • 3. Bereidingstijd van de maaltijd

  Geef met verschillende kleuren Post-it® Page Markers aan hoe complex de recepten zijn - groen voor eenvoudig, geel voor medium en roze voor uitgebreid of ingewikkeld. Schrijf vervolgens het aantal minuten op de bladwijzer dat het duurt om het recept te bereiden, zodat je een recept kunt kiezen aan de hand van hoeveel tijd je ter beschikking hebt. (Wellicht wil je ook aangeven hoeveel tijd de voorbereiding kostte en hoe lang je aan het koken zelf hebt besteed.)

  Bereidingstijd van de maaltijd

 • 4. Voorkeuren en afkeren van de familie

  Als je voor een groep kookt, kun je recepten markeren die familieleden juist wel of niet lekker vinden - of kleuren kiezen om aan te geven welke recepten favoriet waren bij de volwassenen, de kinderen of bij de hele familie.

 • 5. Inspiratie per seizoen

  Vergeet niet om dingen uit te proberen met recepten die je echt lekker vindt - en jezelf een goede inspiratiebron te geven als je op zoek bent naar nieuwe ideeën. Een handige manier om dat te doen is recepten markeren voor de lente, zomer, herfst en winter - of voor speciale aangelegenheden als verjaardagen en feestdagen.

  Inspiratie per seizoenMEER TIPS & IDEEËN?

Ja, ik ontvang graag regelmatig aanbiedingen en informatie van Post-it®!