Post-it® Brand Astute Architect

Uw vaardigheden voor de korte termijn versterken

Als het ontbreken van overzicht uw dagelijkse taken overschaduwen, volg dan deze tips voor een ijzersterke focus.


 • De Astute Architect ziet het beeldhouwwerk in de steen voordat deze is uitgehouwen. Groot denken is uw specialiteit, en u inspireert iedereen om u heen met uw grote ambitie. U hebt de vaardigheden van een professionele lijstenmaker, maar soms ziet u alleen het bos, niet de bomen. Wij hebben voor u enkele tips die een leider als u kunnen helpen al die kleinigheden die zich dagelijks opstapelen de baas te blijven. Tips die mensen die de neiging hebben zich op de lange termijn te richten, helpen om ook beter te worden in de kortetermijnplanning. Aan de slag!

 • Besteed uw stress uit

  Delegeren en samenwerken zijn de sleutelwoorden voor het behalen van ambitieuze doelen. Maak een lijst van alle taken die u kunt uitbesteden.

  Als groot denker kan het lastig zijn om alle kleine stappen te benoemen die nodig zijn om een ambitieus doel te bereiken. Beter worden in samenwerken en delegeren is de sleutel, en daarvoor kan een uitbestedingslijst uitkomst bieden. Bepaal gewoon welke taken u aan iemand anders kunt toewijzen en zet ze allemaal op één lijst. Iemand anders opleiden, zal in eerste instantie meer tijd kosten, maar zal later tijd besparen en u de gelegenheid geven u te focussen op de taken die alleen u kunt doen. Als u uw uitbestedingslijst noteert op een Post-it® Super Sticky Gelinieerde Note 102 mm x 152 mm, de hand houden, zodat u direct kunt handelen wanneer er een mogelijkheid is om iets te delegeren.

 • De 1-3-5-regel

  Zet uw belangrijkste taken vast met de 1-3-5-regel.

  Als u tijdens uw dagelijkse werkzaamheden moeite hebt met het focussen op grotere en kleinere taken kan de 1-3-5-regel u helpen de gewoonte aan te leren meer te bereiken. Plan aan het begin van de dag om één grote, drie middelgrote en vijf kleine taken af te handelen, en maak daarvan een lijstje op een Post-it® Super Sticky Gelinieerde Note 102 mm x 152 mm Omdat u het lijstje kunt bevestigen op elke plek die u naar alle waarschijnlijkheid zult zien, helpt het u om gefocust te blijven op deze negen zaken, en niet overweldigd wordt door wat er mogelijk nog op oudere lijstjes staat. Als u alleen kunt kiezen uit wat belangrijk is, worden belangrijke dingen ook altijd afgehandeld.

 • De 2-minutenregel

  Als u een ster bent in het uitstellen, is de 2-minutenregel een eenvoudige en doeltreffende manier om uw productiviteit een flinke oppepper te geven.

  Niemand is volledig immuun tegen uitstellen, maar met de 2-minutenregel kunt u uw productiviteit een flinke oppepper geven. De 2-minutenregel maakt het zo eenvoudig om actie te ondernemen. En het is zo eenvoudig.

  Stel uzelf bij een willekeurige taak één vraag:

  Heb ik deze binnen 2 minuten afgehandeld? Als het antwoord ja is, handelt u de taak direct af.

  U begint met uw takenlijst door te nemen en elke 2-minutentaak te markeren met een Post-it® Flag, zodat u ze er snel tussenuit haalt en afhandelt. Kunnen al uw taken binnen twee minuten worden afgehandeld? Natuurlijk niet. Maar wanneer u alle 2-minutentaken hebt gedaan, kunt u zich ongestoord richten op de taken die meer tijd vragen.

 • De pijnlijk eenvoudige tip

  Verdeel uw taken in eenvoudige deeltaken.

  Elke takenlijst heeft van die terugkerende taken, taken die we echt een keer moeten doen, maar telkens blijven liggen. Als u zoiets als 'naar yoga gaan' op uw takenlijst hebt staan, maar nog nooit aan yoga hebt gedaan, is de uitvoering van die taak gemakkelijker als u die verdeelt in kleine stappen. Pak daarom uw Post-it® Super Sticky Gelinieerde Notes 102 mm x 152 mm, en maak een lijstje met acties die eigenlijk te eenvoudig zijn voor woorden: op internet naar de dichtstbijzijnde yoga-studio zoeken, online aanmelden, een yogamat kopen en maandag om 18:00 uur naar yoga gaan. Het klinkt misschien gek, maar de eenvoudigste stap om u vooruit te helpen, moet het eerste item op uw lijst zijn.

 • De avond ervoor

  Stel de avond op voorhand een takenlijst samen en maak de volgende ochtend een vliegende start.

  Soms lijkt het lastig om georganiseerd genoeg te zijn om 's ochtends eerst een lijst te maken. Probeer dan eens het volgende: noteer aan het einde van de dag op een Post-it® Super Sticky Gelinieerde Note 102 mm x 152 mm, de zes belangrijkste taken die u de volgende dag moet doen. Nummer ze op prioriteit en plak de lijst ergens waar u deze 's ochtends beslist ziet hangen. De volgende dag hangt de lijst klaar om samen met u de dag tegemoet te treden, taak voor taak. Aan het einde van de dag zet u alles waar u niet aan toegekomen bent boven aan de lijst voor morgen. Probeer het enkele dagen en kijk hoe uw productiviteit toeneemt.

 • Handel de eerste taak het eerst af

  Neem de gewoonte aan om de eerste taak 's morgens direct af te handelen.

  In de geest van deze tip gaat u direct aan de slag: pak de eerste taak op uw lijstje 's morgens vroeg aan, wanneer u nog fris bent! Voor een goede start van de dag moet u dus de grootste en belangrijkste klus afgehandeld hebben voordat u verder gaat. Het is belangrijk dat u niet reactief, maar proactief bent. Dat betekent dat u de belangrijkste taak afhandelt voordat u uw e-mail controleert, koppen leest of telefoontjes beantwoordt. Noteer uw takenlijst op een Post-it® Super Sticky Gelinieerde Note 102 mm x 152 mm en markeer het item dat u het eerst gaat doen met een Post-it® Index. Door uzelf verantwoordelijk te maken met een zichtbare lijst en een duidelijke eerste stap, zorgt u ervoor dat de taak met de hoogste prioriteit altijd wordt afgehandeld, en u zult nooit meer een andere werkwijze willen.

  Kijk, zes geweldige tips voor dagelijks succes, terwijl u toch kunt blijven doen waar u goed in bent: het grote geheel zien en geïnspireerd worden door doelen op de lange termijn.

  Bronnen:

  http://www.fastcompany.com/3051951/secrets-of-the-most-productive-people/the-six-lists-you-need-to-make-every-day-productive

  http://lifehacker.com/5994155/make-your-to-do-list-more-doable-with-the-1-3-5-rule

  https://www.themuse.com/advice/a-better-todo-list-the-135-rule

  https://blog.bufferapp.com/how-to-stop-procrastinating-by-using-the-2-minute-rule

  http://www.fastcompany.com/3040420/why-our-brains-love-lists-and-how-to-make-better-ones

  http://www.fastcompany.com/3021379/work-smart/the-amazing-history-of-the-to-do-list-and-how-to-make-one-that-actually-works

  http://www.forbes.com/sites/vanessaloder/2014/06/02/five-best-to-do-list-tips/#2c17ecff51b5MEER TIPS & IDEEËN?

Ja, ik ontvang graag regelmatig aanbiedingen en informatie van Post-it®!