Een 3D-Post-it® Note-sculptuur maken

Een 3D-Post-it® Note-sculptuur maken

Toen Jeff Cerica zijn 3D-opdracht kreeg van de ontwerpopleiding - namelijk om 500 stukjes van iets te pakken en er een sculptuur van te maken - wist hij al gauw dat Post-it® Notes zijn medium zouden worden.


 • Twee weken en 800 Post-it® Notes verder was zijn ongelooflijke kameleon klaar.

  Twee weken en 800 Post-it® Notes verder was zijn ongelooflijke kameleon klaar

 • Jeff tekent en maakt al dingen sinds zijn zesde, dus de wereld een stukje mooier maken is voor hem niet onbekend. In de loop der jaren stapte hij van tekenen over naar schilderen en vervolgens naar 3D-kunst, waar hij uiteindelijk zijn brood mee hoopt te verdienen.

  Hoewel Jeff zich soms bezighoudt met sculpturen, geeft hij de voorkeur aan digitale ontwerpen, omdat die minder vies zijn dan het werken met klei of was. Dit is één reden dat hij voor Post-it® Notes koos om zijn opdracht in te vullen. De andere reden is dat hij vaak origami doet, om iets omhanden te hebben. Sterker nog, hij heeft meer papieren kraanvogels in klaslokalen achtergelaten dan hij kan tellen, want hij maakt ze tijdens de les om alert te blijven. En aangezien volgens zijn woorden "Post-it® Notes de perfecte afmeting hebben" voor origami, is dat wat hij gebruikt voor zijn creaties.

  Jeff tekent en maakt al dingen sinds zijn zesde, dus de wereld een stukje mooier maken is voor hem niet onbekend

 • Het duurde uiteindelijk twee weken voordat Jeff zijn ongelooflijke kameleon had gemaakt. De sculptuur is opgebouwd uit kleine driehoekjes, elk gemaakt van Post-it® Notes, die aan elkaar gelijmd zijn rondom een holle ruimte in het midden. Jeff heeft de hele constructie zelf ontworpen en hoewel hij oorspronkelijk een achtergrond van Post-it® Notes wilde toevoegen, waarmee de kameleon 'een zou worden', kwam hij op het laatste tijd tekort voor zijn opdracht.

  Maar het was allemaal de moeite waard, met een prachtig eindresultaat - dat nu in bezit is van een gelukkige neef aan wie hij de sculptuur had beloofd toen hij eraan begon.

  En wat nu voor Jeff? Nou, naast zijn studie in digitaal 3D-ontwerp aan de Universiteit van Central Florida, is hij al begonnen aan een andere Post-it® Note-sculptuur - een kolibrie. We kunnen niet wachten om te zien wat hij nog meer gaat maken.

  We kunnen niet wachten om te zien wat hij nog meer gaat makenMEER TIPS & IDEEËN?

Ja, ik ontvang graag regelmatig aanbiedingen en informatie van Post-it®!