Post-it® Teamwork Solutions – 7 stappen om uw projectplan aan te passen

Hoe persoonlijk overleg de productiviteit kan verhogen

Technologie heeft teams van over de hele wereld dichter bij elkaar gebracht dan ooit. Toch blijft persoonlijke interactie bij bepaalde projecten belangrijk om ervoor te zorgen dat het project meteen goed van start gaat.


  • E-mail, videoconferenties en telefonische vergaderingen zijn al langer nuttige tools om teams die zich op verschillende locaties bevinden, met elkaar te verbinden. Er zijn echter ook projecten en onderwerpen waarbij een meer genuanceerde samenwerking nodig is en het team vooral baat heeft bij persoonlijke interactie.

    “Afstand is geen probleem wanneer informatie eenvoudig in spreadsheets of als tekst kan worden overgebracht. Maar als je de uitdrukking op iemands gezicht moet kunnen zien of je handen moet gebruiken om te laten zien hoe iets werkt – en vooral tijdens het brainstormen – moet je bij elkaar in dezelfde ruimte zijn.” Amy Edmondson, professor aan Harvard, “Getting face time with your team right” – Fast Company, 2018.

    Essentiële communicatietools zoals e-mail of projectbeheersystemen zijn onmisbaar, maar bedenk eens hoe persoonlijke interactie bij de start van een nieuw project of een nieuwe campagne de samenwerking ten goede kan komen. Persoonlijke interactie kan helpen de toon te zetten voor het hele project en inspiratie geven voor nieuwe creatieve ideeën en oplossingen van jouw betrokken team.

    Nog een voordeel als je je in dezelfde ruimte bevindt als je team? Als je ideeën van een klein computerscherm opschrijft op een wand met vellen van een Post-it® Super Sticky Meeting Chart, helpt dit je team om processen, plannen en parallelle trajecten beter te visualiseren tijdens langdurige en grootschalige projecten.

    Oorspronkelijk gepubliceerd door Fast Company, een onderdeel van Mansueto Ventures LLC. Copyright ©2018. Mansueto Ventures LLC.MEER TIPS & IDEEËN?

Ja, ik ontvang graag regelmatig aanbiedingen en informatie van Post-it®!