Eenvoudige tips voor budgettering: Hoe je jouw budget op schema houdt met Post-it® Notes

Post-it® Notes Eenvoudige tips voor budgettering

Een budget opstellen is iets dat je weet dat je het moet doen, maar je lijkt er nooit aan toe te komen. Er doen ook veel intimiderende spreadsheets en apps de ronde, dus soms lijkt het net alsof je er een enorm project van moet maken. Maar als je echt wilt slagen, is het vaak beter om de zaken eenvoudig te houden. Want als je plan te ingewikkeld is, zal je het waarschijnlijk eerder opgeven - of er zelfs nooit aan beginnen. Om je budget een duwtje in de goede richting te geven zonder meteen vast te lopen, kun je de volgende snelle tips proberen. Je krijgt in een oogwenk een beter overzicht van je geldzaken.


 • Houd bij wat je uitgaven zijn

  Ten eerste schrijf je elke transactie die je maakt op, op het moment dat deze gemaakt wordt. Als je meer bewust bent van het geld dat je uitgeeft, zul je waarschijnlijk minder uitgeven. Iets op papier hebben is tevens een goed middel waarmee je realistische doelen kunt stellen voor je uitgaven. Stop een blokje Post-it® Super Sticky Notes in je tas of jaszak en schrijf alle uitgaven op. Aan het einde van de dag stop je elke note in een schrift of je maakt er met je telefoon een foto van, zodat je op langere termijn een goed beeld krijgt van je uitgaven.

  Houd bij wat je uitgaven zijn

 • Stel je doelen vast

  Op grond van de transacties die je voor de eerste maand bijvoorbeeld hebt geregistreerd, ga je op zoek naar zaken waar je wat euro's zou kunnen besparen. Misschien kun je wat minder vaak buiten de deur lunchen, je frisdrankverslaving opgeven of je abonnement voor kabeltelevisie opzeggen - stel jezelf hoe dan ook een spaardoel voor de volgende maand, ongeacht wat het is. Schrijf het op een Post-it® Super Sticky Note en plak dit in je budgetteringsschrift, op je computerscherm of op je kalender, zodat je het niet kunt vergeten.

  Stel je doelen vast

   

 • Blijf gemotiveerd

  Je moet een reden hebben om te sparen - dit kan de afbetaling van een lening zijn, of je wilt geld bijeen sparen voor een aanbetaling op een huis, of voor een onvergetelijke vakantie. Wat het ook moge zijn, schrijf ook dit op een Post-it® Super Sticky Note en plak het ergens waar het je helpt herinneren om niet onnodig geld uit te geven: in je portemonnee of tas, op je dashboard of je bureau op je werk.

  Blijf gemotiveerd

 • Beloon jezelf (op een goedkope manier!)

  Als je een van je spaardoelen hebt behaald aan het einde van de maand, beloon jezelf dan. Kies iets goedkoops om jezelf te verwennen aan het begin van de maand en gebruik je succes als reden om iets te vieren. Misschien is het een luxe bak schepijs, een film huren of een fles wijn - zorg dat je ervan geniet, wat het dan ook is, maar dat het je spaardoel niet verpest. Plaats een Post-it® Super Sticky Note op de laatste dag van de maand op je kalender en schrijf je beloning erop, om jezelf eraan te herinneren waar je naar uitkijkt.

  Beloon jezelf (op een goedkope manier!)

 • Eenvoudige geheugensteuntjes en beloningen zijn een goede manier om aan je budgetteringsproject te beginnen, dus wees niet bang om klein te beginnen. Zelfs de eerste stap is een stap in de goede richting.MEER TIPS & IDEEËN?

Ja, ik ontvang graag regelmatig aanbiedingen en informatie van Post-it®!