Schoolvoorbeeld van Post-it® Brand Mindful Maverick

Eenvoudige uitgangspunten voor de Mindful Maverick

Het begin is vaak het lastigst. Gebruik deze tips om te wennen aan het maken van lijstjes.


U bent iemand die wel ziet hoe het loopt, de flexibele freewheeler. U bent wat tegendraads en bepaalt uw eigen weg. Daarom bevinden uw takenlijsten zich overal en nergens. Ze worden gefluisterd door de wind, getekend in het zand of tuimelen door uw gedachten. Uw opstandige karakter trekt u weg van de massa en richting een meer abstracte manier om taken aan te pakken. We hebben een aantal geweldige tips die bij uw persoonlijkheid passen en de unieke krachten daarvan aanwenden om u op een holistische weg te helpen zodat u het maken van lijsten kunt verbeteren.

 • Visuele signalen

  Pas uw organisatiestijl aan uw persoonlijkheidstype aan en laat het systeem voor u werken.

  Bent u visueel ingesteld? Of ziet u eerder dingen dan dat u woorden leest? In plaats van het systeem van een ander te proberen, is het handiger om uw leven iets meer te organiseren op basis van uw eigen stijl. De kans dat u slaagt is immers groter als u uzelf kent en gebruikmaakt van uw sterke kanten. Als u visueel bent ingesteld, houd dan altijd een stapeltje Post-it® Super Sticky Notes, 101 mm x 101 mm bij de hand, zonder lijntjes. Deze zijn perfect voor het maken van tekeningetjes en uitspraken die u inspireren. Omdat u ze overal en telkens opnieuw kunt opplakken, kunt u ze gebruiken om een visueel overzicht van uw gedachten te maken, en kunt u ze net zo dikwijls wijzigen als u wilt.

 • De braindump

  Maak uw hoofd leeg en zet uw gedachten op papier! Met een leeg hoofd kunt u zich beter focussen op wat echt belangrijk is.

  Als de taken in uw hoofd blijven rondrazen en u niet weet wat u het eerst moet doen, is een ouderwetse braindump misschien de oplossing. Gebruik een stapeltje Post-it® Super Sticky Notes, 76 mm x 76 mm, en neem vijf minuten — niet meer — de tijd om alles op te schrijven wat u maar kunt bedenken dat u de komende week moet doen. Op elke blaadje één ding. Noteer alles wat door uw hoofd spookt, zowel zakelijk als persoonlijk, en maak uw hoofd leeg. Doe ze daarna weg, in een la, prullenbak, maakt niet uit. Het is geen takenlijst; alleen maar een gegevensdump, zodat u uw focus terugkrijgt. En zodra u schoon schip hebt gemaakt, kunt u al uw zorgen vergeten en terugkeren naar wat echt belangrijk is.

 • Loopt u ergens over te tobben? Zet het op papier!

  Als u rondloopt met een taak die te veel ruimte in uw hoofd begint in te nemen, haal het daar dan weg.

  Soms kan een kleine taak, die niet eens zo heel belangrijk is, buitenproportioneel afleiden. Of het nu gaat om een taak die u telkens opnieuw uitstelt of een taak waarvan u niet weet hoe u deze moet aanpakken, dergelijke taken kunnen veel foute energie opslorpen en een benauwdheid veroorzaken die uw productiviteit in de weg staat. Als dit gebeurt, wordt het tijd om deze taak prioriteit te geven, zelfs als deze taak geen echte prioriteit heeft. U moet er vanaf om verder te kunnen, en de kans is groot dat er minder energie voor nodig is dan u al die tijd had gedacht. Plaats de taak boven aan uw takenlijst op een Post-it® Super Sticky Note 102 mm x 152 mm, of noteer hem direct op een Post-it® Super Sticky Note, 101 mm x 101 mm , en plak deze in uw blikveld, zodat u er niet omheen kunt. Wanneer u de klus hebt geklaard, zult u verrast zijn hoeveel energie u voor uzelf hebt vrijgemaakt en hoe opgelucht u zich voelt.

  Iedereen heeft wel eens een fris perspectief nodig op het gebied van organiseren en prioriteiten toekennen. Gebruik deze tips om de belangrijke zaken in uw werk en persoonlijke leven voor ogen te houden en de juiste aandacht te geven.

  Bronnen:
  http://www.cnn.com/2010/LIVING/07/09/rs.organizing.for.your.personality/
  http://www.fastcompany.com/3040420/why-our-brains-love-lists-and-how-to-make-better-ones
  http://www.forbes.com/sites/vanessaloder/2014/06/02/five-best-to-do-list-tips/#2c17ecff51b5MEER TIPS & IDEEËN?

Ja, ik ontvang graag regelmatig aanbiedingen en informatie van Post-it®!