Een storyboard maken

Een storyboard maken met Post-it® Brand

Een akkoord bereiken over de beste ideeën - snel. • Een storyboard maken is een fantastische methode om in een relatief kort tijdsbestek talloze ideeën voort te brengen. Bovendien komt je team aan het einde van die oefening naar buiten met een verhaal dat door je besluitvormingsprocedure heen gekomen is, om het met geïnteresseerden te delen.

  In de wereld van brainstormen is het maken van een storyboard geen kwestie van tekeningen maken die een verhaal moeten voorstellen - het is in feite een manier om ideeën samen te brengen en tot een overeenstemming te komen. Het is een goede manier om een groot team samen te brengen en het zo snel mogelijk eens te worden over het beste antwoord. Hier volgt een aanpak om je op weg te helpen:

 • Diepte
  Diepte
 • 30 Min
  30 Min
 • Grote groep
  Grote groep

Als je klaar bent, zou je een over stel ideeën moeten beschikken waar iedereen het over eens is en waarmee je het beoogde doel zal bereiken.

 • 1

  Benoem wat je wilt dat de sessie gaat opleveren (bijvoorbeeld 'een plan om mensen meer te laten recyclen') en waarom je dat doel van 'afvalvermindering en energiebesparing' moet bereiken.

 • 2

  Laat iedereen zo snel mogelijk met ideeën komen, elk idee op een Post-it® Super Sticky Note schrijven en ze tijdens de activiteit hardop voorlezen aan de groep. Plak elke note op een Post-it® Super Sticky Meeting chart zodat iedereen ze voortdurend kan blijven volgen.

  Schrijf elk idee op een Post-it® Note

 • 3

  Kijk naar alle ideeën en gebruik ze om categorieën of kopteksten te bedenken. Schrijf al die kopteksten op
  Post-it® Super Sticky Grotere Notes. Plaats elk idee onder een categorie op je meeting chart. Ga in teamverband alle ideeën na en beslis of ze moeten blijven of niet.

  Kijk naar alle ideeën en gebruik ze om categorieën of kopteksten te bedenken

 • 4

  Als je de beste ideeën eruit hebt gekozen, rangschik je ze in een bepaalde volgorde, van minst naar meest belangrijke idee, chronologisch, in verhaalvorm of net wat het beste werkt voor je doelstelling.MEER TIPS & IDEEËN?

Ja, ik ontvang graag regelmatig aanbiedingen en informatie van Post-it®!