Zie zowel de bomen als het bos met een tijdlijngrafiek

Organiseer projecten met een tijdlijngrafiek

Volg meerdere taken met een tijdlijn • Soms is een project gewoonweg te groot voor een takenlijst. Als je meerdere of overlappende taken hebt, kan een tijdlijn je helpen in één oogopslag de eerste vereisten en deadlines te zien.

  Op school kunnen tijdlijnen je geholpen hebben belangrijke datums in de geschiedenis te onthouden. Dit betekent niet dat ze alleen nuttig zijn in het klaslokaal. Op je werk kunnen tijdlijnen een effectieve manier zijn om een team of afdeling op één lijn te houden. Tijdlijnplanningen zijn ook geweldig voor het volgen van projecten met veel onafhankelijke taken die alleen kunnen starten als andere beëindigd zijn.


 • Tijdige organisatie

  Hier zijn drie eenvoudige stappen voor het opzetten van een tijdlijn voor een project:
   

  1. Teken een raster om een kalender te maken en noteer vervolgens belangrijke mijlpalen op gegeven datums. Post-it® Super Sticky Dry Erase Surface en Post-it® Flipovervellen zijn daar heel geschikt voor.
  2. Noteer alle taken die nodig zijn om elke mijlpaal te realiseren op afzonderlijke Post-it® Super Sticky Notes van 76x76 mm of Post-it® Super Sticky Notes van 101x101 mm
  3. Plak de notes met de taken in volgorde van belangrijkheid op de tussenliggende kalenderdagen, want de notes kunnen gemakkelijk verwijderd en weer opnieuw gebruikt worden.

  Tijdlijnen geven je een gemakkelijk visueel statusrapport van je project en stellen je in staat dit gemakkelijk real-time te bewerken. Je pakt projecten efficiënter dan ooit tevoren aan en mist nooit meer een stap in het proces.

 • Andere voordelen van tijdlijnen

  Tijdlijnen zijn niet alleen geweldig voor het volgen van projecten. Maar ook om:
   

  • je aan te sporen projecten op korte en lange termijn te bekijken zodat je altijd vooruit gaat naar het realiseren van grotere doelen;
  • taken in een realistische, real-time context te plaatsen voor betere planning en samenwerking;
  • je in staat te stellen gemakkelijk de vinger te leggen op gaten of verkeerde volgordes in de planning van je taken, bijvoorbeeld als je het boodschappen doen hebt ingepland ná je schoolreünie.

  Als je jouw doelen opschrijft en ze altijd bij de hand hebt, is het veel aannemelijker dat je ze ook zal realiseren. Schrijf je taken uit op een tijdlijn en je bent sneller klaar dan dat je kan zeggen: “Er is geen tijd meer!”


Bekijk onze Post-it® producten en ontdek waar ze te koop zijn


MEER TIPS & IDEEËN?

Ja, ik ontvang graag regelmatig aanbiedingen en informatie van Post-it®!